Sevens

Hockey7 is een 7 tegen 7 competitie op vrijdagavond en is voor zowel fanatieke hockeyers met competitie-ervaring als hockeyers met wat minder ervaring. Tijdens deze competitie speel je in vier blokken (herfst, winter, lente en zomer) van elk drie maanden, met daarin vijf speelrondes. Je speelt op een half hockeyveld 2 wedstrijden van 25 minuten in de vorm van een drieluik. Bij Hockey7 speel je zonder keeper en scheidsrechter. Om de week speel je wedstrijden, op de andere vrijdagavonden is er de mogelijkheid om met alle teams te trainen.

Wat heb je nodig?

• Bitje
  • Scheenbeschermers
  • HC Gorssel/Epse tenue voor de wedstrijden

Maskers zijn niet nodig omdat er geen strafcorners genomen mogen worden

Hockey7 Spelregels

• Een wedstrijd mag beginnen bij minimaal 6 spelers per team. Een team mag maximaal 3 wissels hebben.
  • Er wordt gespeeld zonder keeper en/of zonder ‘vliegende keep’.
  • Elk team heeft een aanvoerder. De aanvoerder zorgt onder andere voor een compleet team op het veld en voor de juiste wissels in zijn team.
  • Er wordt gespeeld op een half veld.
  • Er wordt gespeeld met mini goals (achttal-goals).
  • Een wedstrijd duurt 25 minuten. Uitzondering hierop vormen de eerste drie wedstrijdrondes bij de heren, daar duren de wedstrijden 2x 25 minuten.
  • Er wordt gespeeld zonder scheidsrechters. Teams dienen zelf te stoppen bij een overtreding.
  • Om gevaarlijke situaties te voorkomen:
  • Niet slaan
  • Beperkt hoog: alleen hoog pushen op doel (kniehoogte) en liftjes over de stick.
  • Er word gespeeld zonder strafcorners. Bij een overtreding van de verdedigende partij voor de goal, volgt er een vrije slag voor de aanvallende partij (op +/- 10 meter van de goal).

Naast deze specifieke spelregels zijn de algemene spelregels van toepassing.