Het ontstaan van HC Gorssel/Epse 
"Let's Stick Together"

Het idee om een hockeyclub op te richten in het gebied Gorssel/Epse is begonnen in de zomer van 2010. De acht initiatiefnemers uit Epse en Gorssel (Wessel Jan de Boer, Jaap Boerma, Hugo Borger, Erik van Dijk, Ties Joosten, Mark Pieters, Willem Jan Struyck en Marcel Wendrich) waren destijds overtuigd van hun missie: het creëren van een gezellige hockeyclub "lekker dichtbij”, naast en tussen de grotere "broers” in Zutphen, Deventer en Lochem. Makkelijk bereikbaar voor sportieve jongeren en ouderen uit de dorpen Gorssel, Eefde, Epse, Joppe, Harfsen en alles wat daar tussen ligt.


Een kleinschalige hockeyclub waar plezier, gezelligheid en sportiviteit op en om het veld centraal staan. Een echte familie- en vriendenclub. Een club die "eigen” voelt en waar jong en oud elkaar in een sfeervolle ambiance kunnen ontmoeten. Juist de inwoners van bovengenoemde dorpen hadden behoefte aan een dergelijke plek die een samenbindend element kan zijn in het dorpsleven. Waar niet alleen de jeugd de eerste stappen op een weg naar een hockeycarrière kan zetten, maar waar ook oudere spelers met plezier hun wedstrijden of recreatiehockey kunnen (blijven) spelen.


In 2011 is geprobeerd de club op te richten nabij de voetbalvelden en tennisbanen in Gorssel, maar helaas was dat niet realiseerbaar. In 2012 hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden met de Sportvereniging SV Epse. Hier was ruimte voor een nieuw hockeyveld en we werden daar met open armen ontvangen. Ná vele gesprekken met onder andere de Gemeente Lochem, Stichting Waarborgfonds Sport en de eigenaar van het terrein Stichting IJssellandschap, is tijdens de Ledenvergadering van SV Epse in april 2013 besloten om het initiatief op het terrein van SV Epse te verwezenlijken. Een echte mijlpaal ná bijna drie jaar vergaderen!

De ledenwerving kwam in een versnelling en in juli 2013 is begonnen met de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. Op 31 augustus 2013 vond de zeer gezellige opening plaats en een week later werd de eerste bal voor de hockeycompetitie geslagen door Karin Pannekoek, bestuurslid bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).

Met ingang van het seizoen 2017-2018 is de hockeyclub als zelfstandige vereniging onder de naam Hockeyclub Gorssel/Epse (HCGE) verder gegaan.

 

 
Hoofdsponsor
Wedstrijden
Sponsoren